19:45
12 платформ для онлайн-освіти

1. Twirpix

Досить велика база необхідної літератури для навчання із найрізноманітніших напрямів - від біології і фізіології до тайм-менеджменту і художніх творів на різних мовах. Завантаження доступно за бали, які дарують при реєстрації, а потім їх можна отримати за розміщення власного матеріалу.


2. EdEra

EdEra - новий український проект, який представляє собою сайт з онлайн-курсами в форматі МООК (масових відкритих онлайн-курсів). На даний момент можна пройти сім курсів, серед яких «Українська мова і література», «Географія,« Фізика »,« Історія України »,« Математика »,« Біологія »,« Англійська мова ». Проект включає в себе інтерактивні лекції, конспекти з ілюстраціями і поясненнями, іспити і домашні завдання, спілкування з іншими учнями і педагогами. Система оплати довірча: студент сам вибирає вартість, починаючи з 1 гривні.


3. Academic Earth

Це сайт зібрав лекції найкращих університетів світу, зокрема, MIT, Гарвардського, Прінстонського, Стенфордського, Єльського університетів, з історії мистецтва, бізнесу, хімії, менеджменту, соціології і т.д. Головна умова - знання англійської мови, так як саме на ньому представлені відео.


4. Edx

Ще один сайт для тих, хто дружить з англійською. Як і на Academic Earth, тут зібрані лекції провідних навчальних закладів світу. Досить легко підібрати собі курс до душі, наприклад, пройти навчання в галузі архітектури, етики, права, музики, дизайну, економіки і фінансів.


5. Гіпермаркет знань

На гіпермаркеті Знань можна знайти повну українську шкільну програму, яка дає дітям можливість підготуватися до відкритих уроків, контрольних робіт і практичних завдань. Тут зібрані шкільні підручники, посібники, дидактичні матеріали, якими можна користуватися абсолютно безкоштовно. Також в розділі опцій «Практика» можна знайти різні практичні матеріали: від завдань і вправ з самопроверкой до практикумів, тренінгів і домашніх завдань, які в зручній, іноді ігровий, формі дозволять відпрацювати на практиці досліджуваний або вже засвоєний матеріал.


6. University of the People

Щоб стати студентом цього університету, необхідно продемонструвати знання англійської мови і мати хорошу середню освіту. UoPeople - є безкоштовним університетом, однак студентам все ж доведеться оплачувати іспити в кінці кожного курсу. Його вартість залежить від місця проживання студента, хоча також можна спробувати отримати грант на повністю безкоштовне навчання.


7. TED

TED - широко відома конференція, яка почала свою діяльність ще в 1984 році, на сцені якої збираються і діляться своїми ідеями вчені, підприємці, митці, музиканти, інженери та багато інших по абсолютно різним темам - від психології і комунікацій до проблем гендерної дискримінації та аутизму. Практично всі відеоролики можна знайти з субтитрами російською мовою.


8. Відкритий Університет Майдану

ОУМ - це приватна ініціатива кількох викладачів і випускників київських бізнес-шкіл, яка з'явилася в грудні 2013 року. На сайті завжди можна знайти свіжі афіші з розкладом лекцій, інформацію про різні проекти, які робить університет, і архів відеолекцій і матеріалів у вільному доступі. Зараз, наприклад, стартує курс «Стратегічне мислення».


9. Coursera

Англомовний проект, який співпрацює з багатьма університетами світу, які публікують курси з різних галузей знань - від медицини і бази даних до вивчення китайської та арабської мов. Слухачі не тільки проходять курси, а й спілкуються з однокурсниками, здають тести та іспити безпосередньо на сайті Coursera.


10. Академія Khan

Тут зібрана широка база відео-уроків на більш ніж 20 мовах. Курси розділені на окремі уроки з можливістю перегляду кожного відео незалежно від того, який курс ви вибрали. Головний акцент на цьому ресурсі зроблений на відео як спосіб надання інформації.


11. The Open University

Всі матеріали тут розділені за віковими та тематичними групами, лекційний матеріал можна завантажити з сайту на свій комп'ютер, а тематика запропонованих курсів досить широка: математика, статистика, кримінологія, соціологія, культура, медіа і так далі.


12. Carnegie Mellon Open Learning Initiative

Тут для доступу до матеріалів навчального характеру доведеться створити свій обліковий запис на сайті. Передбачається, що користувач вивчає матеріал самостійно, плати за навчання немає, але немає і інструкторів / викладачів і іспитів, які треба їм здавати.

Просмотров: 322 | Добавил: LUNIX | Теги: 12 платформ для онлайн-освіти | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar